Fyra vårdcentraler stängs

Uppdaterad
Publicerad

Det privata vårdföretaget Hälsoteamet i Småland har i dag försatts i konkurs på egen begäran och vårdcentralerna i Gislaved, Anderstorp, Mullsjö och Smålandsstenar stängs i dag.

För drygt åtta månader sedan, den 1 januari i år, köptes företaget Hälsoteamet i Småland AB av Familjeläkarna. De drygt 6000 patienterna som gick till de fyra vårdcentralerna kunde då andas ut. Men lyckan blev alltså kortvarig eftersom Hälsoteamet på tisdagen gick i konkurs.

Landstinget hjälper

Enligt Mats Bojestig, Hälso- och sjukvårdsdirektör behöver de drygt 6700 patienterna som drabbas inte oro sig eftersom de kan vända sig till sin närmaste vårdcentral för att få hjälp.

– Vi hoppas kunna komma till rätta med allt inom tre månader men har man akut vårdbehov kommer man givetvis få hjälp direkt, säger Mats Bojestig.

Dyra hyrläkare

Enligt P4 Jönköping som har prata med konkursförvaltaren handlar det om att vårdcentralerna tvingats ta in dyra hyrläkare vilket knäckt företagets ekonomi. Dessutom har de frya vårdcentralerna tappat 260 patienter sedan januari i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer