I Region Kalmar län har 46,5 procent av den vuxna befolkningen fått sin första en dos med covidvaccin. Foto: TT

Halva vuxna befolkningen snart vaccinerad i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Region Kalmar län har snart vaccinerat halva sin vuxna befolkning. Under fredagen meddelade regionen att 46,5 procent av de som är över 18 år har fått en första dos covidvaccin.

Enligt regionen visar den senaste statistiken från vaccinationsregistret att 121 938 doser covidvaccin har getts i länet. 95 406 personer har fått en dos medan 26 532 har fått två doser och är färdigvaccinerade.

Det betyder att 46,5 procent av den vuxna befolkningen i Kalmar län nu fått en första dos. Vaccinsamordnare, Marie Ragnarsson, tror att regionens vaccinationstakt beror på flera faktorer.

– Vi har dels en äldre befolkning och har tidigare fått gott om vaccin till den befolkningsgruppen. En viktigt faktor tror jag är att vi är en liten region, vi har personkännedom och då går kontakterna väldigt lätt, säger hon.

Statistik från Folkhälsomyndigheten för vecka 18 visar att Kalmar län, tillsammans med Värmland, Dalarna och Gävleborg, ligger bäst till när det kommer till antalet vaccinerade med minst en dos.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet