Bilder från polisens förundersökning

Hängde ut och kränkte polis på nätet – åtalas för flera brott

Uppdaterad
Publicerad

En 36-årig man från Kalmar län hängde i hotfulla inlägg ut en polis med namn och bild och adress på nätet. Nu åtalas mannen för flera brott.

36-åringen ska enligt åklagaren velat hämnas på en specifik polis som i sitt arbete kommit i kontakt med mannen. I augusti publicerade mannen en bild på polisen med tillhörande namn och bostadsadress i sina sociala medier. Samtidigt gjordes ett kränkande inlägg angående polisen och en varning att 36-åringen handskades med giftiga kemikalier.

”Ha kemdräkt på er nästa gång”

”Ha kemdräkt på er nästa gång horungar” skrev mannen ihop med en video som verkade föreställa uppvärmning av kemikalier.

Nu åtalas mannen för ett flertal brott. Utöver förgripelse mot tjänsteman är 36-åringen även misstänkt för att ha hanterat explosiva varor och förvarat flera olika vapendelar och ammunition samt ett hembyggt gevär utan att ha rätt tillstånd. 

Egentillverkad vapendel som enligt åklagaren är tillståndspliktig enligt vapenlagen. Foto: Polisen

Vansinnesfärd på fel sida vägen

Sedan i början i oktober har 36-åringen suttit häktad också misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och narkotikainnehav. Detta efter att narkotikapåverkad ha kört en personbil i hög hastighet i mötande körfält. Vansinnesfärden stoppades av polisen med hjälp av en spikmatta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.