Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunens verksamheter har visat ett stort intresse för dansvideon. Här svänger personalen på kommunrehab loss. Foto: Maria Stansert/Ljungby kommun.

Ljungby hakar på danstrenden – se 22 verksamheter svänga loss

Uppdaterad
Publicerad

För att sprida glädje i pandemitider har Ljungby kommun hoppat på det numer världsberömda Jerusalema-tåget – det vill säga att göra en synkroniserad dans i kommunens verksamheter för att hålla modet uppe under påfrestande coronatider. Intresset för att vara med blev oväntat stort: 22 olika verksamheter inom Ljungby kommun dansar nu tillsammans i en 13 minuter lång video.

Upphovsmakarna till projektet är teaterpedagogen och integrationspedagogen Maria Stansert samt danspedagogen LindaMaria Hagård.

– Vi kände att det var tufft nu med coronan och mycket som stod still. Det tär på oss alla och vi ville få tillbaka glädjen, säger Maria Stansert.

Brandmän, bibliotekarier och kommunalråd

I videon, som publicerades under torsdagen, dansar chefer, personal och elever från 22 olika verksamheter. Vi får bland annat se bibliotekarier, brandmän och förskollärare dansa loss. Till och med kommunalrådet svänger loss.

– Det blir en kollektiv gemenskap på något vis, verkligen en motpol till det klimat som annars kan finnas i sociala medier, säger Maria Stansert.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se ett axplock av alla verksamheter som dansade the Jerusalema challenge i Ljungby i klippet. Foto: Maria Stansert/Ljungby kommun.

Nu utmanar hon Ljungbys grannkommuner att också börja dansa.

–  Vi kan ju börja med att utmana våra grannar här runt omkring: Växjö kommun, Markaryds kommun, Älmhults kommun och Värnamo kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer