En efterlängtad kram mellan 94-åriga Maj Norberg och hennes son Lennart Norberg. Foto: SVT

Här får Maj, 94, krama sin son för första gången sedan pandemins start

Uppdaterad
Publicerad

Nu har alla omsorgstagare på särskilt boende i Kalmar kommun som velat fått båda sina doser vaccin mot covid-19. 94-åriga Maj Norberg på Stensbergshemmet fick under tisdagen krama sin son för första gången på flera månader.

– Det här har jag längtat efter. Det behövs, så man har att leva på, säger hon.

För de omsorgstagare som vaccinerat sig mot covid-19 finns det nu möjlighet att umgås med anhöriga på ett mer normalt sätt: utan visir, munskydd och avstånd. Dock råder fortfarande försiktighet och alla restriktioner gäller i de gemensamma utrymmena.

Efterlängtat

Maj Norberg fick på tisdagen besök av sonen Lennart Norberg som bor i Stockholm. Det var en efterlängtad kram de kunde ge varandra, den första sedan pandemins början. De kunde sitta tätt bredvid varandra för titta på fotografier och videoklipp på barnbarnsbarnet Theodor.

Corona i Kalmar och Kronobergs län
Lennart Norberg visar videoklipp och bilder på barnbarnsbarnet Theodor. Foto: Fanny Asplund/SVT

Theodor är nio månader gammal och bor med sina föräldrar i Norge, vilket gör att Maj Norberg inte fått chansen att träffa honom ännu. Något hon längtar mycket efter och hoppas kunna göra nu när hon fått vaccin.

– Han är den sötaste i hela världen. Jag vill träffa dem och höra att de har det bra, säger hon.

I klippet ser du Maj och Lennart Norbergs första kram sedan pandemins start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet