Här lagas mat av det som annars skulle kastats

Uppdaterad
Publicerad

Årets stora MAT-mässa är under dagarna i full gång i Växjö. I samband med MAT 2019 arrangeras också Matsvinnsköket. Ett kök som tillagar olika maträtter av produkter som annars skulle ha kastats.

För fjärde året i rad arrangeras Matsvinnköket utanför Konserthuset i Växjö. Detta som en del av den stora MAT-mässa som pågår i staden.

Förra året gick det åt sammanlagt cirka 5 ton mat under två dagar, mat som annats skulle ha slängts helt i onödan. Maten är svinnvaror från butikerna i Växjö, som till exempel varor nära bäst före datumet.

Maten är gratis och i år besöks köket av två kända kockar. TV-kocken och matskribenten Alexandra Zazzi och stjärnkonditorn och kocken Marie Skogström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.