Personalen på äldreboendet Torshaga firade med dans när alla äldre på boendet fått vaccin mot covid-19. Foto: privat

Se personalens glädjedans – alla på boendet vaccinerade

Publicerad

Nu har alla omsorgstagare på äldreboendet Torshaga i Ålem fått andra sprutan vaccin mot covid-19. Ett mål som firades med lustfylld dans bland de anställda som varje dag vårdar de äldre. – Det var stort och jätteroligt, säger Ulrika Axelsson som är enhetschef för boendet.

De 46 boende i gruppbostaden Torshaga i Mönsterås kommun har nu fått de båda vaccinsprutorna och ett mål på vägen mot att stoppa coronasmittan är nådd.

”Inte tränat jättemycket”

– Det var stort. Det har varit tunga tider och det kommer att hålla i sig men man får vara glad för varje litet steg, säger Ulrika Axelsson.

Mönsterås

För att fira bestämde sig personalstyrkan för att genomföra en gemensam dans. En dans som enhetschefen deltog i.

– Det var jätteroligt. Vi har inte tränat jättemycket kan jag inte säga men det var ett roligt sätt och det behövs i tunga tider.

Dans får symbolisera

Initiativet kom från en ur personalen som tyckte att det vore kul att göra någonting roligt när målet med att vaccinera alla boende nåddes.

– De plockade fram musiken och så dansade vi, alla enheter var med och personal från köket var också med, säger Ulrika Axelsson.

Vaccineringen av de äldre har flutit på bra på boendet och till viss del har även personal på boendet börjat vaccineras. Och dansen som fick symbolisera vaccinmålet var den virala dansutmaningen Jerusalema challenge.

– Den är ju en afrikansk dans och min tolkning av innebörden är att vi står tillsammans i svåra tider och glädjs åt det vi har, säger Ulrika Axelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mönsterås

Mer i ämnet