Foto: Richard SöderbergVisa alla (3)
Visa alla (3)

Här lyfts 248 nya studentbostäder på plats

Publicerad

Under tisdagens förmiddag lyftes den första modulen av 248 nya studentlägenheter på plats vid stadsdelen Teleborg i Växjö. Trämodulerna monteras fullt utrustade direkt på en färdig betonggrund.

Modulerna är byggda i trä och tillverkas ett par kilometer från byggplatsen. Samtliga moduler kommer att innehålla sammanlagt 248 studentlägenheter komplett utrustade med både kök och badrum.

Håkan Gustavsson är projektledare vid Växjöbostäder.

– De är färdiga att flytta in i och de är fullt utrustade med lister, golv och målade väggar. Dock kommer det att dröja ett år innan vi kan välkomna studenterna till deras nya bostäder, säger Håkan Gustavsson som är projektledare vid Växjöbostäder.

De nya studentlyorna blir en del av kvarteret Docenten och byggs ovanpå en planerad ny mataffär på 3.000 kvadratmeter vid campusområdet på Teleborg i Växjö.

– Sammanlagt 240 färdigbyggda moduler kommer att lyftas på cementgrunden. Enligt planen beräknas sex till åtta moduler monteras per dag och förhoppningen är att samtliga ska vara på plats under november månad. Det här är ett unikt sätt att bygga bostäder på och vi har aldrig använt oss av den här metoden tidigare, säger Håkan Gustavsson.

Lägenheterna, 240 enrummare på 27 kvadratmeter och åtta tvåor på 48 kvadratmeter, kommer stå klara för inflyttning till höstterminen 2018.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer