Trots coronapandemin kunde William Petersson och klasskompisarna på teknikprogrammet på Wasaskolan fira att de tar studenten. Se hur det gick till i klippet. Foto: Olof Petersson

Här springer studenterna ut – med drive in för anhöriga

Uppdaterad
Publicerad

Hur nyblivna studenter ska firas i coronatider har varit en het potatis runt om i Småland. När dagen väl kom för studenterna på teknikprogrammet på Wasaskolan i Tingsryd blev det ett ovanligt men känslosamt utspring från skolan.

– Jag vet att eleverna tycker att det är tråkigt att vi har inte haft någon bal eller andra större arrangemang som vi brukar. Men de accepterar läget och förstår att vi försöker göra det som är den bästa lösningen, säger Åsa Wyndhamn, rektor på Wasaskolan i Tingsryd.

Efter tolv års skolgång brukar studentfirarna mötas av en jublande publik av familj och vänner. I år var besökarna förvisade till sina bilar, på en parkering bakom skolan. Bara två personer fick vistas utanför bilarna. Var man fler blev det till att vänta inne i bilen.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Det hade varit kul att springa ut till ett helt hav av av människor men man får följa alla restriktioner, säger eleven William Petersson på teknikprogrammet.

Hur blev då drive in-utspringet för William i Tingsryd? Se bilderna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet