Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elbilsägaren Harald vittnar om att det är svårt att hitta laddplatser Visa alla (2)
Visa alla (2)

Harald efterlyser fler laddplatser: ”Kommer snart vara otillräckligt”

Uppdaterad
Publicerad

När Harald Leandersson som bor en bit utanför Växjö ska in till Växjö åker han elbil. Ibland behöver han ladda. Enligt Harald är det dock ont om laddplatser. 

SVT Nyheter Småland träffade Harald Leandersson som ofta är på jakt efter laddplats. Se mer i klippet ovan.

I september i år fanns det nästan 265 000 laddbara fordon i landet, enligt statistik från Power circle, som är elkraftbranschens intresseorganisation. En ökning med 119 000 fordon på ett år.

Utbyggnaden av laddplatser har på många håll svårt att hänga med. Elbilsägaren Harald Leandersson tror att det kommer att bli problem framöver med att få antalet laddstolpar att räcka till alla nya bilar.

I klippet nedan hör du Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef i Växjö, berätta om hur planerna för fler laddstolpar ser ut i kommunen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef i Växjö, berätta om hur han ser på situationen med laddplatser och hur planerna för framtiden ser ut. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer