Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Johans låt spelas i hela världen – behållningen går till Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Musikern och låtskrivaren Johan Skoog från Älmhult har gjort låten Given By God. Alla pengar den inbringar ska gå till att stödja Ukrainas folk

Idén väcktes efter ett möte med ukrainska flyktingar. Johan Skoog ville hjälpa till, och musiken var vägen. Han lade upp låten på nätet och den har sedan spritt sig över jordklotet.

– Jag fick idén att skriva en låt när jag var nere i Ystad och fick möta människor från Ukraina som utan personliga ägodelar hade flytt sitt hemland. Det var nog det värsta som jag har varit med om, säger Johan.

20 radiokanaler och körer spelar låten

Drygt 20 radiokanaler har plockat upp låten, och körer från flera delar av världen har tagit med den i sin reportoar.

I nuläget har låten cirka 27 000 spelningar och beloppen den genererat är därför inte så stora ännu, men Johan hoppas på miljonbelopp när allt fler går in och lyssnar.

– Ett musikprojekt tar tid innan pengarna kommer in. Folk ska lyssna på den och den ska nå ut. I dag har den nog bara dragit in några hundra kronor men mångdubblas den summan så blir det mycket pengar.

I klippet här får du se och höra om Johans vision att samla in mycket pengar till Ukraina

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.