På förmiddagen möttes Skåne och Östergötland i Stålbucklangruppen. Foto: Julia Lindström/SVT

Heldag med ishockey under nyårscup i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

180 kvinnliga ishockeyspelare samlades under lördagen till nyårscup i Ljungby arena. Det var allt från rutinerade spelare till mindre erfarna.

Förutom Småland fanns Skåne, Östergötland och Västergötland representerade bland distriktslagen som möttes i nyårscupen. En av de 180 ishockeyspelarna som fanns på plats var Elin Svensson som till vardags spelar i Nässjö HC.

– Det känns bra, mycket tjejer och mycket stim så det är riktigt roligt, säger hon.

Lisa Henriks är en av arrangörerna till nyårscupen i Ljungby arena Foto: Julia Lindström/SVT

Arrangeras i Ljungby

Matcherna spelades i två grupper. De mer rutinerade för sig och de mindre erfarna i den andra.

– Idag har vi en av Sveriges största cuper för tjejer. Det är något helt nytt som vi valt att satsa på i år. Vi var uppe i Skara förra året på ett liknande evenemang och så tänkte vi att nu är det vår tur att arrangera och ge tillbaka det som vi fick förra säsongen.  Det är jätteroligt verkligen, säger Lisa Henriks tävlingsledare och ordförande för damkommittén i Smålands ishockeyförbund.

Elin Svensson är lagkapten i Nässjö och deltog i cupen i Ljungby arena Foto: Julia Lindström/SVT

Glädjen viktigast

De mer erfarna spelarna gjorde upp i stålbucklangruppen, som är damernas variant av TV-pucken. Något pris till vinnaren finns inte men det är heller inte det viktigaste.

– Nej, det är inga priser eller så, utan bara spel för att det är roligt. Det är fantastiskt att se glädjen hos alla, det är det absolut viktigaste, säger Lisa Henriks.

– Det känns kul att det är så många tjejer som spelar, det tycker jag verkligen är jätteroligt, säger Elin Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.