Markus Rosenlund, klubbchef i Kalmar FF berättar bland annat om hur det känns att ha publiken på plats igen. Han tror på seger mot Häcken ikväll. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson

Nu är fotbollspubliken välkommen igen i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 19.00 på måndagskvällen är det allsvensk avspark på Guldfågeln Arena i Kalmar då Kalmar FF tar emot BK Häcken. Det är första gången sedan kvalmatchen mot Brage i november 2019 som publiktaket på läktaren överstiger ett par tusen åskådare.

Det har släppts 2 800 biljetter till kvällens match. Det är visserligen bara knappt en fjärdedel av arenans kapacitet. Men från Kalmar FF:s håll är man ändå glad för att publiken få se fotboll på plats. 

– Äntligen! Att få välkomna publiken tillbaka känns fantastiskt, säger Markus Rosenlund, klubbchef i Kalmar FF. 

Tusental i publiken

Att i över ett år spelat inför tomma läktare, utöver de åtta personer som tillåtits i publiken, har fungerat hyggligt. Men det är ändå inte samma sak som att ha en välfylld läktare med publik på plats. 

– Våra spelare har saknat “Den tolfte spelaren”. Med publiken blir det ett stöd i ryggen, och det skapar en mer häftig inramning till matchen, mer stämning, säger Markus Rosenlund. 

Reaktionerna han mött från fansen pekar åt samma håll. 

– De är jätteglada att få komma tillbaka – att ”få komma hem” till Guldfågeln Arena - och få se fotboll lajv igen. 

Pandemiregler följs 

För att allt ska fungera enligt alla coronaregler följs direktiv om hur publiken ska placeras. Överallt på arenan finns skyltar som ska påminna om att hålla avstånd och 50 matchvärdar är på plats för att se till att de aktuella smittskyddsreglerna efterlevs. 

När det gäller själva matchen är klubbchefen förhoppningsfull. 

– Jag tror att vi har en god chans. Vi har presterat en bra fotboll de första omgångarna. Jag ser fram mot matchen, och jag vet att spelarna gör det också. Tror att vi kommer ut ordentligt taggade idag, säger Markus Rosenlund. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.