Foto: Claudio Bresciani / TT

Henrik Evertsson tar över vd-posten i Växjö Lakers

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers sportchef blir nu också vd för Växjö Lakers.

Stefan Hörberg väljer att kliva av rollen som tillförordnad vd i klubben för att ägna sig åt sitt eget bolag. I stället kliver sportchefen Henrik Evertsson in och tar över som tillförordnad. Tanken är att han nu ska axla båda rollerna.

– När jag fick frågan tänkte jag lite på vad det skulle innebära med dubbla roller. Men efter att jobbat 13 år i klubben så känner jag att jag har bra koll på arbetsuppgifterna och är inte orolig att de inte går att kombinera, säger Henrik Evertsson till SVT Nyheter Småland.

Hitta sin ersättare

Det kommande arbetet för Evertsson blir bland annat att fördjupa sina kunskaper i organisationen men också att förbättra den.

– Min syn är att alla chefer vill optimera och förbättra organisationer de jobbar med, så också jag, säger Henrik Evertsson.

I det arbetet ingår bland annat att tillsätta hans egna efterträdare på vd-posten som alltså är en tillförordnad tjänst.

– Som det känns nu så ser jag inte mig på vd-posten för all framtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.