Henrik Rydström, assisterande tränare Kalmar FF. Foto: SVT

Henrik Rydström är tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar FF försätter bygga pusslet för att rädda sig kvar i fotbollsallsvenskan i höst.

Henrik Rydström blir assisterande tränare vid sidan av Nanne Bergstrand. Rydström slutade spela fotboll 2013, samtidigt som Bergstrand lämnade Kalmar FF. Han har efter det också varit assisterande tränare och jobbat med ungdomsverksamheten i klubben. 

– Det blir en kort startsträcka, vi behöver det. Henrik har lång erfarenhet i föreningen och känner Nanne väl. säger Thomas Andersson Borstam som är sportchef i Kalmar FF. 

Jens Nilsson kommer att fortsätta i sin roll som en länk mellan A-verksamheten utan att vara lagansvarig. Han kommer att vara på plats på merparten av A-lagsträningarna. 

– Båda kommer att jobba vid Nanne Bergstrand sida i A-laget, säger Thomas Borstam Andersson. 

Jörgen Peterson slutar sin roll som assisterande tränare efter bara ett halvår ihop med sparkade Peter Swärdh. Peterson blir kvar i Kalmar FF:s ungdomsverksamhet.  

– Vi har suttit ner i samförstånd och sett över vad som är bäst för föreningen. Det här var den mest effektiva lösningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.