Vid 11-tiden på onsdagen var en polispatrull på plats vid huset för att undersöka på det misstänkta föremål som hittats i huset. Senare under onsdagen anslöt polisens bombgrupp. Foto: Läsarbild

Hittade misstänkt flaska vid renoveringen – bombgruppen tillkallad

Uppdaterad
Publicerad

Polisens bombgrupp från Malmö gjorde en utryckning till Norrhult i Uppvidinge kommun under onsdagen.

Detta efter att en privatperson hittat en flaska med misstänkt nitroglycerin under en husrenovering.

Husägaren larmade polisen redan för tio dagar sedan om att han hittat något han misstänkte var nitroglycerin i huset. Enligt grannar har huset stått tomt i många år och har alldeles nyligen börjat renoveras av mannen.

Polisnärvaro hela dagen

Eftersom ämnet stod säkert och skyddat från obehöriga följdes dock ärendet upp av polisen först under onsdagen.

Vdi 11-tiden på onsdagen var en polispatrull på plats vid huset och på kvällen anslöt en bombgrupp med 6-7 poliser från Malmö för att undersöka ämnet i flaskan – som dock visade sig vara ofarligt.

Inte explosivt

– Man tror att det är osannolikt att det är nitroglycerin. De har provat på plats och kommit fram till att det nog inte var något explosivt, säger Calle Persson, pressinformatör på polisens ledningscentral i region syd.

Det finns ingen misstanke om brott, och flaskan som hittades har tagits om hand av polisen för destruktion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.