Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anders Nilsson, 70, kan vara den äldste registrerade hockeyspelaren i landet Foto: Jan-Erik Lundberg

Hockey är livet för 70-årige Anders

Uppdaterad
Publicerad

Han spelade handboll i många år, men för fem år sedan bytte han ut bollen mot pucken. Anders Nilsson från Växjö är 70 år och troligtvis Sveriges äldsta hockeyspelare med tävlingslicens från Svenska Ishockeyförbundet.

Anders har tidigare spelat mycket handboll, men för några år sedan så splittrades det handbollslag som han var med i. Anders beslutade då sig för att börja spela ishockey, han ville inte börja på gym.

Spelar i rekreationshockeyligan

– Jag har tränat med Lakers Lakejers lag här i Växjö. Sedan har det utvecklats och nu har vi ett lag som spelar i rekreationshockeyligan. Vi möter lag, i huvudsak från Blekinge.

Anders spelar i Wexiö Brewers, ett så kallat rekreationslag som vill spela hockey på högre nivå än korpen.

Anders är med sina nyligen fyllda 70 äldst i laget.

Ovanligt med äldre med licens

– Vi tror nog inte att det finns så många som är födda på 1940-talet som är registrerade hockeyspelare. I vissa korpserier finns det ju spelare som är äldre, men de är inte registrerade av svenska Ishockeyförbundet.

På söndagen möter laget Mörrum Gois Veteraner.

Anders tycker själv att han har en hel del att jobba med som ishockeyspelare.

– Jag är inte bra alls men jag skvätter ju dit ett och annat mål och lite ”assists” då och då. Jag har en väldig kämparglöd men jag vill bli bättre på att åka skridskor, speciellt på att åka baklänges.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet