En 35-åring ska ha hållits inlåst mot sin vilja under en vecka, fem personer är nu åtalade för människorov. Foto: Martina Holmberg / TT

Man hölls instängd i en vecka – fem anhållna för människorov

Publicerad

Fem personer sitter anhållna sedan i tisdags misstänkta för människorov. De misstänks ha hållit en man i 35-årsåldern instängd i en lägenhet i Ljungby under en veckas tid.

– Flera personer har tvingat iväg honom från där han bor och hem till en av de misstänkta. Sen har de med tvång fått honom att kvarstanna i lägenheten, säger ansvarig åklagare Bo Albrektsson.

Ska ha skadats

Mannen som satt instängd ska enligt åklagaren ha vissa skador:

– De är inte så jättestora men han har skador som tyder på att det är riktigt det som han berättar.

De misstänkta, fyra män och en kvinna i 20-30-årsåldern greps på flera olika adresser i Ljungby under en så kallad gryningsräd på tisdagen. Gripandet ska ha gått lugnt till. Samtliga är i nuläget misstänkta för människorov.

Alla nekar till brott

Vad som ligger bakom att mannen stängdes in är ännu oklart. Polisen har hållit förhör med samtliga misstänkta och de nekar till brott.

Senast i morgon torsdag måste åklagaren fatta beslut om de misstänkta ska begäras häktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.