Anne Hallberg är Uppvidinges nya kommunchef. Foto: Uppvidinge kommun

Hon blir ny kommunchef i Uppvidinge

Uppdaterad
Publicerad

Med start den 1 september har Uppvidinge en ny kommunchef. Den nya chefen blir Anne Hallberg.

– Det ska bli jättespännande och roligt att börja här. Jag har verkligen saknat den lilla kommunen, säger Anne Hallberg i ett pressmeddelande från kommunen.

Den 60-åriga Hallberg är bosatt i Växjö och kommer närmast från tjänsten som utbildningsdirektör i Linköpings kommun. Hon har även jobbat som kommundirektör i Aneby kommun.

Uppvidinge

Anne Hallberg tar över efter Lars Engqvist, som har varit tillförordnad kommunchef sedan november 2018. Arbetet med tillsättandet av tjänsten har pågått under våren.

– Vi har haft ett väldigt bra urval av sökande och valet föll på Anne Hallberg som har en lång och gedigen erfarenhet av att leda offentliga organisationer. Hon har också varit kommunchef tidigare, vilket gör att hon vet vad jobbet innebär, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Jonsson (S) i samma pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppvidinge

Mer i ämnet