Sara Persson Foto: TT/Privat

Hon kan vinna Guldäpplet

Uppdaterad
Publicerad

Läraren Sara Persson som jobbar på Skogshagaskolan i Västervik är nominerad till priset Guldäpplet.

– Det känns väldigt kul! Jag är glad och stolt men också överraskad. Det här är ett stort pris i lärarvärlden, så det känns lite konstigt att själv blivit nominerad. Men det betyder samtidigt att det finns personer i kommunen som uppskattar mitt sätt att arbeta på, säger Sara Persson.

Priset Guldäpplet delas ut svenska lärare med inspirerande arbetssätt och som och förmåga att utveckla undervisningen med stöd av digitala verktyg.

Jobbar med nyanlända elever

Sara Persson är en av 80 svensklärare som blivit nominerad. Sara jobbar med nyanlända elever och hon har bland annat blivit nominerad för att hon jobbat med att utveckla nyanlända elevers förståelse och språkliga utveckling.

Sara Persson är mycket glad över sin nominering och hon tycker att det är viktigt att ett sådant här pris uppmärksammats.

– Det här priset är med och sprider en positiv bild av den svenska skolan och det tycker jag är väldigt viktigt, säger Sara Persson.

Vinnare utses i höst

Vinnaren kommer att presenteras den 26 oktober på mässan Skolforum i Stockholm.

Även tre lärare från Växjö har nominerats till Guldäpplet. Ola Brorsson på Karl-Oskarskolan, Mikael Bruér på Fagrabäckskolan och Elisabeth Jönsson på Kungsmadskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer