Agnes Gustafsson har bland annat satt upp plakat och pratat med kommuninvånare. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Agnes Gustafsson vill släcka ner Torsås

Publicerad

Agnes Gustafsson från Gullabo utanför Torsås tillbringar en av sina praoveckor på Torsås kommun. Agnes uppgift är att informera invånarna om Earth Hour, och få fler att haka på.

Nu på lördag den 24 april är det Earth Hour och då ska vi för att tänka lite extra på vårt klimat genom att under en timme släcka lampor och dra ned på övrig elkonsumtion.

I Torsås har kommunen fått lite extra draghjälp med informationen genom Agnes Gustafsson som hjälpt till att informera kommuninvånarna om den viktiga timmen.

– Om alla gör något samtidigt så kan det ha stor betydelse för klimatet – och kanske kan vi påverka makthavarna och kanske en hel värld, säger Agnes Gustafsson.

Vissa vill inte släcka

Annika Persson-Åberg är klimat- och energirådgivare på kommunen och hon är glad att Agnes Gustafsson hjälper till med att informera om Earth Hour.

– Hittills har vi inte varit aktiva med att informera, det har mest varit lite information på hemsidan – men i år går vi ut brett säger Annika.

Agnes har under veckan gått runt i kommunen och satt upp plakat och informerat om vad Earth Hour innebär. Vissa känner väl till vad det innebär men andra säger att de varken vill eller kan släcka sina lampor.

– Man kan alltid göra något för att förbättra klimatet, och vi måste kämpa, för inget är kört, säger Agnes Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.