Sofia valde jobbet som deltidsbrandman i Mönsterås

Publicerad

För tio år sedan var Sofia Brissman bland de första på plats efter en trafikolycka. Det väckte tanken hos henne om att bli brandman. Nu jobbar hon inom deltidskåren i Mönsterås sedan drygt två år tillbaka.

– Det var en olycka som hände precis bakom mig. När jag hjälpte till på platsen så fick jag ett sådant lugn och fokus. Då väcktes tanken att; ”Jo, det här skulle jag kunna jobba med”, säger Sofia Brissman.

Detta var för tio år sedan men då hade hon annat jobb och livet såg annorlunda ut. När hon för några år sedan började jobbet som ekonomiassistent på Mönsterås kommun kände hon att det var möjligt att kunna kombinera jobbet med att vara deltidsbrandman.

Mönsterås

Sofia Brissman är en av dem som kombinerar jobbet på kommunen med att vara deltidsbrandman. Hon säger att det finns många fördelar med att ha en deltidsbrandman på arbetsplatsen och säger själv att bli brandman är det roligaste hon gjort.

”Inget är viktigare än att rädda liv” – hör Sofia berätta mer om varför hon valt brandmansyrket i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mönsterås

Mer i ämnet