Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isak Ivarsson och Anna Carlén pluggar båda musik på St Sigfrids folkhögskola. Hör dem och fler elever i klippet. Foto: Olof Peterson/SVT

Här berättar eleverna om varför de går på folkhögskola

Publicerad

Den allt svårare ekonomiska situationen drabbar redan nu blivande elever – eftersom vissa utbildningsplatser försvinner. Men för många är folkhögskolan ett viktigt steg i att bygga sin framtid.

Kostnaderna för att driva en folkhögskola ökar – med bland annat ökade lönekostnader, högre matpriser och elpriser som skjuter i höjden. Men anslagen till Sveriges folkhögskolor räknas inte upp i årets budget, och det finns ingen plan på att göra det kommande år.

Bland annat får Grimslövs-, Högalids- och Oskarshamns folkhögskolor minska antalet utbildningsplatser, och skolorna för diskussioner om personaluppsägningar

Växjö

SVT Nyheter Småland har pratat med fyra elever på St Sigfrids folkhögskola utanför Växjö, om varför de går på folkhögskola.

Hör dem berätta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet