Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristina Bingström är chefredaktör och ansvarig utgivare för Smålandsposten i Växjö hon har skrivit under ett upprop från 79 chefredaktörer från hela landet där man vill att SVT:s textjournalistik ska begränsas. Foto: SVT

Hör Smålandspostens chefredaktör om kritiken mot SVT

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges television ska inte skriva så mycket onlinetexter utan i stället satsa på grunduppdraget att göra inslag för TV. Det är i korthet kritiken från 79 styck chefsredaktörer över hela landet. Kristina Bingström, chefredaktör och ansvarig utgivare för Smålandsposten, är en av de 79 som skrivit under ett upprop mot SVT:s texter.

Sveriges televisions onlinetexter är gratis och öppna för vem som helst att läsa. I tidningsvärlden gäller andra regler. Många artiklar är låsta och finns bakom en betalvägg.

Kristina Bingström tycker att SVT:s möjligheter att skriva onlinetexter måste begränsas.

– Det är problematiskt när SVT i allt större omfattning lägger ut textbaserade artiklar på sina hemsidor och därmed konkurrerar med oss och våra möjligheter att styra vår journalistik, säger Kristina Bingström.

Hör mer av Kristina Bingströms kritik i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet