Asllani gav VM-pengar till moderklubben – här tackar de unga för hjälpen

Publicerad

Som tack för att landslagsstjärnan skänkte en vinstsumma till klubben som fostrat henne skickar nu föreningen en hälsning. ”Det är roligt att bli uppmärksammad”, säger David Lindgren som är barn- och ungdomsansvarig i Vimmerby IF.

En av Sveriges mest meriterade fotbollsspelare, Kosovare Asllani, blev under pågående fotbolls-VM utsedd till matchens lirare i premiärmatchen mot Chile.

Den symboliska summan 2500 kronor blev priset som landslagsstjärnan bestämde sig för att skänka till Vimmerby IF. Det var i Vimmerby hon växte upp och i klubben hon började spela fotboll.

Vimmerby

– Det handlar inte om summan utan mer om gesten. Det är roligt att bli uppmärksammad av en landslagsstjärna. Hon har betytt så mycket och är en viktig förebild, säger David Lindgren projektledare och barn och ungdomsansvarig i Vimmerby IF.

Spelat in hälsning till ”Kosse”

Som tack har barn och unga fotbollsspelare i Vimmerby spelat in en videohälsning till Kosovare Asllani. Den spelades in under en fotbollsskola i Vimmerby där runt 120 barn mellan 7 och 13 år var med.

Hur långt tror du Sverige går i fotbolls-VM?

– Framförallt så tror jag att ska de ha en chans att gå långt så är de beroende av Asllani. Lyckas hon så lyckas laget också, säger David Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vimmerby

Mer i ämnet