Hotet mot skolorna skrevs på det sociala mediet Instagram Foto: Scanpix

Hot om skolskjutning mot flera skolor i Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen meddelade polisen att de fått kännedom om ett hot riktat mot flera skolor i Oskarshamn. Hotet är publicerat på Instagram och gäller Vallhallaskolan, Rödsleskolan, Kristinebergskolan och Oscarsgymnasiet.

I hotet står det att skolskjutningarna kommer att ske på torsdagen den 17 maj.

Polisen jobbar med att utreda hotet, och kan i nuläget inte kommentera vad som stått i publiceringen eller hur man går vidare i utredningen.

– Vi jobbar med detta just nu och återkommer så snart vi vet mer, säger Robert Loeffel, polisens presschef i region Syd.

På kommunens hemsida skriver man att:

”Verksamheten fortsätter som vanligt under onsdagen. Polisen bedömer att skolorna kan hålla öppna som vanligt under torsdagen. I dialog med polisen har  bildningsförvaltningen beslutat att verksamheten fortsätter som vanligt under torsdagen 17 maj. Ändras hotbilden omprövas beslutet.”

Det är andra gången som Kristinebergsskolan i Oskarshamn hotas på sociala medier på kort tid. I september förra året skrev två unga tjejer att de planerade en skolskjutning på skolan på Instagram – något de senare erkände för skolpersonal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Oskarshamn

Mer i ämnet