Hotade ”äta upp” nya mannens ansikte – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 38-årig man från Kalmar döms till fängelse för flera fall av misshandel av sin fru. Han har dessutom trakasserat henne med tusentals SMS.

Kvinnan och den nu dömde mannen har varit ett par i fem år och har dessutom barn ihop. Enligt kvinnan har hela deras relation kantats av problem, det skriver tidningen Östra Småland. 

Det första misshandelsfallet som mannen nu döms för inträffade under 2018. I början av året ska mannen ha slagit och knuffat kvinnan som då bestämde sig för att lämna honom.

Kalmar

Under hösten flyttade kvinnan in på ett skyddat boende. Kort därefter polisanmälde hon sin make, vilket ska ha lett till intensiva trakasserier i form av SMS och andra meddelanden – ofta med kränkande innehåll.

Tafsade och höll fast kvinnan

Det andra misshandelsfallet inträffade när kvinnan gått med på att träffas och prata ut. Då blev mannen aggressiv och tafsade på henne innan han släpade henne över golvet och höll fast henne.

Mannen ska också ha sagt att om kvinnan någonsin träffade en ny man så skulle han ”äta upp hans ansikte”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet