Polishuset i Växjö Foto: TT

Hotade spränga polishuset i Växjö – greps utanför

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man greps på torsdagseftermiddagen sedan han synts utanför polishuset i Växjö. Tidigare under dagen hade mannen skrivit på sociala medier att han skulle spränga polishuset vid den aktuella tiden.

Hotet, som innebar att mannen skulle spränga polishuset i Växjö i dag vid 17-tiden, skrevs på mannens Facebooksida.

Redan vid 13-tiden på torsdagen uppmärksammades polisen på hotet, och gjorde då en anmälan. Mannen är känd av polisen sedan tidigare, och man valde inte att vidta några andra åtgärder.

Men när mannen senare siktades utanför polishuset, vid den tidpunkt som han sagt att han skulle spränga byggnaden, så greps han. Han hade dock inget sprängmedel på sig och efter förhör tog åklagare beslut att släppa honom.

– Han medger att han skrivit de här sakerna, men att han inte hade en tanke på att göra allvar av hoten, säger Anna-Karin Davidsson, inre befäl på Växjöpolisen.

Mannen är nu misstänkt grovt olaga hot mot grupp.

– Det är alltid allvarligt med den här typen av hot förstås. Man kan inte skriva vad som helst på facebook, och det är alltid en svår bedömning eftersom man inte kan veta vad som är på allvar och inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.