Genrebild. Foto: TT

Hovrätten ändrar inte dom för grov kvinnofridskränkning

Publicerad

Mannen hävdar att hustrun hittat på sina anklagelser om våld. Hovrätten tror emellertid inte på mannen utan fastslår tingsrättens tidigare dom och dömer mannen till 10 månader i fängelse.

Mannen, som är i 30-årsåldern, ville att hovrätten skulle frikänna honom från ansvar för grov kvinnofridskränkning och befria honom från skyldighet att utge skadestånd. Göta hovrätt menar dock att hustruns berättelser om våld i relationen styrkts av vittnesmål, fotografier och rättsintyg.

Enligt hovrättens dom har mannen utsatt sin partner för våld vid flera tillfällen i deras gemensamma bostad i Kalmar. Kvinnan vittnar bland annat om ett tillfälle där mannen slagit henne i ansiktet samtidigt som han höll deras gemensamma barn i famnen.

Utöver fängelsestraff på 10 månader ska mannen också betala  15 000 kronor i skadestånd till kvinnan, och han kommer att sitta fortsatt häktad till dess att fängelsestraffet kan verkställas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet