I oktober förra året sköts Jennie ihjäl av sin narkotikapåverkade 24-åriga pojkvän. Jennies mamma hoppas att hovrätten dömer pojkvännen för mord. Foto: SVT.

Sköt sin flickvän i huvudet – idag kommer hovrättens dom

Uppdaterad
Publicerad

Göta hovrätt väntas meddela sin dom idag i ett uppmärksammat fall i Västervik. En ung kvinna sköts ihjäl av sin narkotikapåverkade pojkvän som i tingsrätten dömdes för grovt vållande till annans död. Mamman till kvinnan hoppas att hovrätten dömer mannen för mord.

I april åtalades pojkvännen för mord -  men friades av tingrätten från mord eftersom det inte gick att utesluta, utan rimligt tvivel, att händelsen var en olycka. Mannen dömdes istället till fängelse för grovt vållande till annans död.

Levt i våldsam relation

I oktober förra året sköts Jennie ihjäl av sin narkotikapåverkade 24-årige pojkvän i en lägenhet i Västervik. Hon hade under många år levt i en våldsam relation och hade under en period känt sig hotad av pojkvännen och tvingats bo på ett skyddat boende.

”Jag vill ha upprättelse”

Kvinnans mamma, Gunilla Tholander, är övertygad om att det inte handlade om en olyckshändelse och överklagade domen till Göta hovrätt. Sedan dess har hon kämpat för att få pojkvännen dömd för mord.

– Jag hade bara en dotter och det är henne jag nu kämpar för. Jag vill ha upprättelse, säger Gunilla Tholander till SVT.

Göta hovrätt väntas meddela sin dom kl.11.00 under onsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västervik

Mer i ämnet