Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Specialsökhundar har flera gånger markerat kring ån Lagan i Ljungby. Foto: Rebecca Karlsson/SVT

Hundar markerade igen – nya dykningar efter 17-åringen väntar

Uppdaterad
Publicerad

De två specialhundar som under onsdagen sökt efter spår efter den försvunna 17-åriga pojken i Ljungby har markerat på en plats längs ån Lagan. Det innebär att man kommer att genomföra nya dykningar i ån i sökandet efter en eventuell kropp.

Hundsök gjordes idag på nytt sedan Sjöpolisen förra veckan inte lyckats hitta något i vattnet vid den plats där hundarna sist markerade.

– Vi fick en markering av båda hundarna. Den ena genom att skälla, den andra markerar på annat sätt för sin hundförare, att de känt mänsklig lukt från vattnet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Hundarnas markering gör att nya dykningar kommer göras, troligtvis i början av nästa vecka meddelar polisen.

Huvudteorin: En olycka

Polisens huvudteori är att 17-åringen råkat ut för en olycka, även om det pågår en parallell brottsutredning, och sedan hundarna markerade den 15 januari har man riktat sina sökinsatser till ån.

Söken har under dagen ägt rum i vattnen intill Replösabron och Ågårdsbron i Ljungby. Beroende på djup, strömmar, salt-eller sötvatten så kan en markering från en specialsökhund innebära att en eventuell kropp kan ligga flera hundra meter bort.

– Om det finns en människokropp så känner han av det, säger Peter Hallberg, gruppchef för specialsökhundar vid polisen i region syd till SVT.

Anhöriga är underrättade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet