Hundar markerade igen – nya dykningar efter 17-åringen väntar

Uppdaterad
Publicerad

De två specialhundar som under onsdagen sökt efter spår efter den försvunna 17-åriga pojken i Ljungby har markerat på en plats längs ån Lagan. Det innebär att man kommer att genomföra nya dykningar i ån i sökandet efter en eventuell kropp.

Hundsök gjordes idag på nytt sedan Sjöpolisen förra veckan inte lyckats hitta något i vattnet vid den plats där hundarna sist markerade.

– Vi fick en markering av båda hundarna. Den ena genom att skälla, den andra markerar på annat sätt för sin hundförare, att de känt mänsklig lukt från vattnet, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Hundarnas markering gör att nya dykningar kommer göras, troligtvis i början av nästa vecka meddelar polisen.

Huvudteorin: En olycka

Polisens huvudteori är att 17-åringen råkat ut för en olycka, även om det pågår en parallell brottsutredning, och sedan hundarna markerade den 15 januari har man riktat sina sökinsatser till ån.

Söken har under dagen ägt rum i vattnen intill Replösabron och Ågårdsbron i Ljungby. Beroende på djup, strömmar, salt-eller sötvatten så kan en markering från en specialsökhund innebära att en eventuell kropp kan ligga flera hundra meter bort.

– Om det finns en människokropp så känner han av det, säger Peter Hallberg, gruppchef för specialsökhundar vid polisen i region syd till SVT.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet