Hushåll i Kalmar utan varmvatten

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar energi har under torsdagsmorgonen drabbats av störningar i fjärrvärmenätet. Hushåll står utan varmvatten och Länssjukhuset i Kalmar har kört igång sina egna reservsystem för att få fram varmvatten.

Det var vid 8-tiden på torsdagsmorgonen som en ventil vid en kammare på Perstorpsvägen börjat läcka och gjort att det är tillfälligt avbrott i fjärrvärmeleveranserna i området kring köpcentret Giraffen och söder om Kalmar.

Under torsdagsförmiddagen kan inte Kalmar energi svara på hur många hushåll som drabbas men det rör sig om ett område söder om Kalmar. Felet är hittat, håller på att lagas och Kalmar Energi hoppas att alla kunder vid lunchtid kan ha varmvatten i kranarna igen.

Länssjukhuset i Kalmar har dragit igång sina reservsystem för att själva kunna tillverka varmvatten, uppger Kalmar energi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.