Polisen gäckas av försvunnen husvagn – tros innehålla stöldgods

Publicerad

En husvagn som misstänks innehålla stöldgods söks av polisen i Tingsryds kommun. Husvagnen har setts i Urshult, men när polisen kom till platsen var den försvunnen.

Upptakten till den eftersökta husvagnen började med att en man och en kvinna greps nu i december. I deras bil fann polisen stöldgods från ett inbrott i Emmaboda. Bland annat bilbatterier och diesel. De båda ska avtjäna straff och har under en tid hållit sig gömda för polisen.

Falska skyltar

Fordonet som de körde var en bil som paret skyltat med falska e:on-loggor på.

– Det låg en del lösa loggor i bilen också så man kan misstänka att de försökt utge sig för att vara från e:on, säger Per-Axel Tobiazon vid polisen i Tingsryd.

Bilen har setts tillsammans med husvagnen och därför söker nu polisen efter husvagnen som de först fick tips om.

”Kan inte ha dragits långt”

– Den sågs av ett vittne i Urshult men när vi kom till platsen så var den borta. Vi misstänker att den kan innehålla stöldgods, säger Per-Axel Tobiazon.

Polisen vill ha in tips från allmänheten i sin jakt på husvagnen. Men någon direkt beskrivning av hur husvagnen ser ut vill han inte gå ut med.

– Vi är osäkra på utseendet men vi  tror att husvagnen finns i Tingsryds kommun undanställd i terrängen någonstans. Husvagnen var inte i ett särskilt gott skick så vi tror inte att den kan ha dragits hur långt som helst, säger Per-Axel Tobiazon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.