Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bibliotekschefen, Anna Lundberg, vill att biblioteket ska bli en samlingspunkt i Hultsfred.

Hultsfred satsar på nytt bibliotek

Publicerad

I slutet av april är det tänkt att Hultsfreds nya bibliotek ska stå färdigt. Kommunen är en av flera som satsar på nya bibliotek. Enligt Svensk biblioteksförening så råder det något av en byggboom inom Bibliotekssverige.

– Det här biblioteket kommer att bli ett centrum i hela samhället, säger Anna Lundberg, bibliotekschef i Hultsfred.

Svensk biblioteksförening verkar för att stärka bibliotekens förutsättningar. I sin rapport, som kallas just ”Byggboom”, uppger de att av 265 kommuner som svarade på deras enkät så planerar var femte kommun att inviga ett nytt bibliotek under de kommande fem åren. En av kommunerna där ett nytt bibliotek ska byggas är alltså Hultsfred.

– Biblioteken är en av de sista utposterna i samhället som är öppen för alla. Det fungerar som en mötesplats, studierum och informationscentrum. Många står också utanför den digitala världen och där spelar biblioteken en stor roll. De gör absolut skillnad, säger säger Anna Lundberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer