Planen är att de boende ska betala parkeringsavgiften med hjälp av en app Foto: SVT

Hyresgäster protesterar mot nya parkeringsavgifter

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal boende i bostadsområdet Dalbo i Växjö samlades under onsdagen för att protestera mot att fastighetsbolaget Victoria park bestämt sig för att införa parkeringsavgifter på området.

I slutet av förra året köptes nästan 900 hyresrätter som då tillhörde Växjöbostäder och VKAB (Växjö kommunföretag AB) av fastighetsbolaget Victoria park.

Fastigheterna som Victoria park tog över ägandet av ligger på Araby och Norr i Växjö. Det som nu rör upp känslor hos de boende i bostadsområdet Dalbo är att fastighetsbolaget planerar att införa en parkeringsavgift. 225 kronor i månaden för alla hyresgäster.

Under onsdagen hade ett 20-tal upprörda boende samlats utanför Victoria parks kontor i Växjö för att protestera. En av dem var Agnesa Sadria, som är en av de som kommer att beröras.

– Många tycker som jag att det handlar inte om avgiften i sig, utan om att vi inte ens vet om vi får någon parkeringsplats. Det finns ingen bestämd plats till varje hyresgäst så vi vet inte ens om det räcker till alla. Betalar jag en avgift så vill jag veta att jag har en bestämd parkeringsplats, säger Agnesa Sadria.

Enligt henne har de boende fått information om att avgiften skulle gälla från mitten av maj och att anledningen ska vara bilar som blir långtidsstående på parkeringen.

– De sa att det fanns en del oregistrerade bilar som bara stod och tog plats och att om man måste börja betala så blir de platserna tomma. Men det är ju inte säkert att det funkar ändå. Och någon bestämd plats kunde de inte fixa sa dom, säger Agnesa Sadria.

Magnus Olofsson är områdeschef för Victoria park. Han vill inte uttala sig och hänvisar vidare till regionchefen Mattias Olander, som SVT Nyheter Småland har försökt att nå för kommentar, men utan att lyckas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer