Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här får eleverna labba tillsammans med forskare

Här får eleverna labba tillsammans med forskare

Uppdaterad
Publicerad
För att öka intresset för naturvetenskap, teknik och matematik besökte ett 30-tal forskare från Linnéuniversitetet på torsdagen mellanstadieelever i Kronobergs län. En av klasserna som besöktes var 4A på Sandsbroskolan i Växjö.

Dagens besök av forskare från Linnéuniversitetet är en belöning till de klasser som under höstterminen jobbat med utbildningskonceptet Maker tour-Mot nya höjder. Sedan projektet startade 2014 har flera tusen elever fått besök av både forskare och astronauter.

”Viktigt att berätta vad vi gör”

Jeff Winter är forskare vid Linnéuniversitetet och han tycker att det är viktigt att träffa skolelever och prata om sitt jobb.

– Det är jätteviktigt att komma ut till elever på det här sättet. Så att de delvis upptäcker sin egen nyfikenhet, men också för att de ska få en insikt i vad vi gör på universitetet. Hur det är att komma in på ett universitet och vad studierna där leder till säger Jeff Winter.

Under dagen har barnen till exempel fått lära sig mer om ångpannexplosioner, vilka skogar som barnen Hedenhös växte upp och om artificiell intelligens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet