Det bjöds på dricka och lite festmat i dag på lördag förmiddagen i Tingsryd när biblioteket efter att ha renoverats återigen slog upp sina dörrar. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Tingsryds nyrenoverade bibliotek invigdes

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra månader och drygt tre miljoner kronor i kostnad för ombyggnation kunde biblioteket i Tingsryd återigen slå upp portarna. Ett 70-tal besökare hade väntat tålmodigt vid dörren.

Klockan elva på lördagsförmiddagen kunde biblioteket i Tingsryd, efter att ha varit stängt i fyra månader för renovering, åter öppna för allmänheten. Johan Vintén är bibliotekschef i Tingsryd och han var översvallande glad över de nya bibliotekslokalerna.

– Jag är fruktansvärt glad och fruktansvärt stolt över mig själv och all min personal som har jobbat hårt med det här, säger han.

I renoveringen av huvudbiblioteket i Tingsryd har allt det gamla slängts ut för att bereda plats för en betydligt ljusare och lite öppnare interiör. En större barnavdelning, flera studieplatser och fler sociala ytor. Enligt Johan Vintén var det här en nödvändig renovering.

– Vissa delar av det gamla biblioteket var faktiskt från 1970-talet och det har hänt en hel del sedan dess. Jag känner att vi behöver ett bibliotek som kan fylla upp de nya behoven, säger Johan Vintén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.