Kronprinsessan tog emot folkets grattishälsningar på Solliden. Foto: Ricardo Garcia Canchaya

Victorias firande fortsatte på Öland

Uppdaterad
Publicerad

Tacksägelsegudstjänst, kortege genom Stockholm och uppträdanden på Borgholms IP igår. I dag möter hon alla som kommer för att hylla henne på Sollidens slott. Firandet av kronprinsessan Victorias 40-årsdag går in på dag två.

Ett stort antal personer hade tidigt på lördagsmorgonen redan samlats utanför Sollidens slott utanför Borgholm på Öland. Grindarna öppnade klockan 8:30 och vid 11-tiden kom kronprinsessparet och kungaparet ut för att möta de som kommit dit.

Under en liten stund fanns både prins Oscar och prinsessan Estelle med vid sin mammas och pappas sida, men lilla prins Oscar tröttnade efter en stund och pappa prins Daniel fick bära in honom på Sollidens slott.

Kungen skämtade

Kungen inledde traditionsenligt och passade även på att skämta om de speciella omständigheterna för årets firande på Solliden.

– Vad gör ni här egentligen? Ni skulle ha varit här igår. Det var igår som det var Kronprinsessans födelsedag, frågade kungen publiken.

– Men det är jättetrevligt att se er här igen också, fortsatte han.

Kronprinsessan: ”Känns fantastiskt”

Under drygt två timmar gick kronprinsessan runt och tog i hand med besökare och tog emot blommor och presenter.

– Det känns väldigt fint, det känns fantastiskt att få dela en sådan här dag med så många. Det är väldigt härligt, säger kronprinsessan Victoria till SVT.

Och att kronprinsessan i år fyller jubilar märktes på antalet besökare under årets firande på Solliden.

– Det är trångt, det är nästan fullt säger arrangören. Folk har köat i flera timmar och det märks att det är något extra speciellt med att kronprinsessan fyller fyrtio, säger Ricardo Garcia, SVT:s reporter på plats.

Späckat firande

Kronprinsessan har haft ett späckat firande. Under fredagen stod bland annat gudstjänst och hälsningar vid det Kungliga slottet på schemat.

Senare på eftermiddagen tog hon sin familj till Borgholms IP för utdelning av Victoriastipendiet och musikbidrag inför en rekordstor publik.

– Jag vill tacka svenska folket för all den värme och kärlek som ni givit mig under åren. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket det betyder för mig, sa kronprinsessan igår inför publiken på Borgholms IP.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kronprinsessan Victoria 40 år

Mer i ämnet