Foto: SVT Jan-Eric Lundberg

DreamTrack – årets modelltåghelg

Uppdaterad
Publicerad

I helgen pågår DreamTrack i Växjö och över 90 utställare har kopplat upp sina modelljärnvägar i Teleborgshallen.

Mässa är först och främst för dem som har modelljärnvägar som sin stora hobby. Det är en möjlighet för dem att få träffas och byta erfarenheter, men under helgen kommer det också vara uppvisningar för allmänheten. 

En stor körupplevelse

Tidigare under veckan har deltagarna genomfört så kallade trafikspel som går ut på att så verklighetsnära som det är möjligt transportera gods och utföra persontransporter. Bengt Ohliv som är en av de cirka 90 deltagarna som flyttat sin egen modelljärnväg till sporthallen han tycker att ett sådant här arrangemang ger en stor körupplevelse, även om han själv tycker att det är roligast att bygga.

– Man måste vara intresserad och tycka att det är roligt. Det roligaste är egentligen att bygga. Vissa tycker att det är roligast att köra, men det är bygga som ger mig mest, säger han.

Få kvinnor

Anna Brantlid är är en av få kvinnor på mässan, men hon är inte så intresserad av själva modelljärnvägen.

– Jag är med för att det är kul att bygga landskap, tågen är jag inte så intresserad av. Jag har fått upp ögonen för min kreativ sida, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer