Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Katarina Borgemo, Kalmar stadsmission, berättar att trycket för att få hjälp med julklappar har ökat. Foto: Hanna Nilsson/SVT

Pressad ekonomi – fler behöver hjälp med julklappar i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Den ökande inflationen och de stigande elpriserna har enligt Stadsmissionen i Kalmar gjort att allt fler vänder sig till Stadsmissionen för att få hjälp med julklappar.

Personalen på Stadsmissionen har tagit emot önskningar från både barn och vuxna och sedan antecknat varje önskan på en lapp som därefter placerats på olika platser runtom i Kalmar.

Tanken är att den som vill hjälpa till att ge hämtar en lapp och köper det som står på den och lämnar in paketet till Stadsmissionen.

– Det ger ett mervärde i att den som önskar sig något har chans att få något nytt och inte ärvt eller begagnat. Dessutom så skapar det också ofta ett samtal hos dem som ger om att alla inte har råd med julklappar, säger Katarina Borgemo, områdeschef Kalmar stadsmission.

Runt 500 julklappar

I år har hon märkt att fler än vanligt hör av sig och ber om hjälp med julklappar, något hon kopplar till de ökande kostnaderna i samhället.

– Det är ju en tid då vi alltid har mycket att göra, men vi märker ju att nya familjer hör av sig och ber om hjälp.

Kalmar stadsmission räknar med att kunna lämna ut runt 500 julklappar i år.

– Målet är att alla som önskat sig saker ska få åtminstone en sak.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet