Foto: Arkiv, Smederna

I kväll kan Västervik gå upp i elitserien – men oklart om ekonomin klarar det

Uppdaterad
Publicerad

I kväll gäller det för Västervik när det är allsvensk match i speedway. Om laget vinner med minst tre poängs marginal går de upp i elitserien. Men trots det är det ändå oklart om de kör i elitserien nästa år.

Förra året hade Västervik Speedway så dålig ekonomi att de tackade nej till elitserien. Om laget efter kvällens match går upp i elitserien är frågan om det blir ett ja från klubbens sida, eller om det ännu en gång blir ett nej till högsta serien. Innan matchen i kväll finns inget svar på den frågan.

– Först och främst måste vi invänta kvällens matchresultat. Innan dess vet vi ingenting. Sedan ska vi ha styrelsemöte på måndag och ta ställning till hur vi hanterar frågan om elitserien, säger Niclas Appelquist, vice ordförande i Västervik Speedway.

– Vi har diskuterat detta fram och tillbaka och vi är åtminstone överens om att vi inte ska riskera vår ekonomi, tillägger han.

Enligt Larry Carlsson, ekonomiansvarig i klubben, är ekonomin stabil och likviditeten god. Men han vill inte spekulera i om ekonomin håller för elitserien.

– Jag vill inte föregå styrelsens beslut, säger han.

Fördelar med att ”stänga” serien

Härom dagen kom beslutet att stänga elitserien under de tre närmaste åren, det vill säga att samma lag kommer att köra i serien under de här åren. Med det ser Niclas Appelquist mest fördelar.

– Då behöver man ju inte riskera att åka ur, vilket skapar trygghet. Klubbarna behöver inte toksatsa. Å andra sidan finns det inte så mycket att köra för, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.