Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic

IK Oskarshamn tar julledigt som tabelletta

Publicerad

Det har varit en minst sagt lyckad säsong så här långt för IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan. Laget leder grundserien när 30 av 52 omgångar spelats. Och nu får spelare och ledare en kort men välförtjänt julledighet.

Under torsdagen lyckades lK Oskarshamn besegra Karlskrona med hela 7-0. Samtidigt som tabelltvåan AIK förlorade borta mot Björklöven med 3-2. Något som innebär att Oskarshamn nu tar julledigt som tabelletta.

– Ja nu får vi julro kan man säga, säger Martin Åkerberg klubbchef i IK Oskarshamn.

Oskarshamn

Tydligt uppsatta mål

Det återstår fortfarande en hel del innan seriespelet är över för den här säsongen men målet är tydligt.

– Vi jobbar med vår treårsplan. Vårt uttalade mål den här säsongen var att hamna minst fyra och att vinna serien först nästa så det är klart att vi ligger bra till. Det påverkar oss positivt på alla sätt.

Bland de 14 lag som tampas i Hockeyallsvenskan leder IK Oskarshamn på 64 poäng följt av AIK på 60 och BIK Karlskoga på 57.

Sist i tabellen ligger Vita Hästen som halkat efter och i nuläget endast skrapat ihop 24 poäng.

Från plats 13 upp till slutspelsplats 8 skiljer det endast fyra poäng. Det är också där de två övriga Smålandsklubbarna befinner sig. Västervik på plats 12 med 38 poäng och Tingsryd på plats 10 med 39 poäng.

”Njuta av julledigheten så gott vi kan”

Hur ska Oskarshamn hålla i den här positiva trenden nu då?

– Det är långt kvar men vi har ett bra utgångsläge. Det gäller att fortsätta spela som vi gjort. Vi har en tydlig plan i det sportsliga, tränare med god blick för det här och ett tryggt grundspel, säger Martin Åkerberg och fortsätter:

– Det är klart att ett lag som ligger i toppen och vinner matcher är det harmoniskt för. Samtidigt har vi en känsla i hela organisationen att vi inte är nöjda och att vi vill slutföra säsongen på ett lika bra sätt som vi började. I mellandagarna är det match igen men nu ska vi njuta av julledigheten så gott vi kan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet