Ingvar Kamprad gick bort i slutet av januari i år. Foto: TT/SkärmdumpVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kamprads sista hälsning till ”Ikea-familjen”

Uppdaterad
Publicerad

Ett personligt brev till alla Ikea-medarbetare över hela världen från företagets bortgångne grundare Ingvar Kamprad har hittats i hans hem.

Ikea skickade själva ut brevet på onsdagsmorgonen. Kamprad inleder med orden: ”Så är min egen saga slut. Ett fantastiskt liv, lite jobbigt ibland, men att under så många år ha fått vara tillsammans med världens bästa medarbetare överskuggar allt. Dessutom, att få ha en kär familj som alltid ställer upp.”

På sociala medier skriver Ikea att brevet hittades i Ingvars hem efter hans bortgång. Skrivelsen är en sista hälsning där Kamprad säger tack och farväl till ”Ikea-familjen”. Varuhusets grundare skriver att han saknar allt, ”alla kramarna och handslagen.”

Ingvar Kamprad fortsätter med att berätta för de som arbetar på Ikea att ”det sunda förnuftets tid inte är förbi” och att han hoppas att de nu kommer att ge sitt förtroende till hans söner och tillsammans med dem föra hans eget livsverk vidare.

”Lev väl. Ni står just i början – underbara framtid”, avslutar han.

Ingvar Kamprad avled den 27 januari i år. Han blev 91 år gammal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ingvar Kamprad 1926-2018

Mer i ämnet