Ikea får tid över till annat. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Ikea tillverkar skyddsutrustning

Publicerad

Möbeljätten Ikea har dragit igång tillverkning av skyddsutrustning för vården, som till exempel ansiktsskydd och förkläden för att skydda sjukhuspersonal från coronasmitta.

– Vi har inga ambitioner att sälja utrustningen, utan kommer att se till att den når ut så snabbt som möjligt till länder som har behov. Vi har redan en miljon ansiktsmasker på väg till Europa och ytterligare 600.000 från en annan leverantör som skickas nu i veckan 14, säger Henrik Elm, global inköpsdirektör på Inter Ikea till Dagens industri.

För den mer normala verksamheten berättar Henrik Elm för TT att efterfrågan på möbler till hemmakontoren går bra när fler jobbar hemma.

Precis som många andra företag har Ikea problem med leveranskedjorna, även om koncernen hade förberett sig relativt väl inför krisen, enligt Elm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.