Foto: Marco Garcia/AP/TT

Ikväll är det dags för Ironman på Hawaii

Uppdaterad
Publicerad

Tre medlemmar ur Kalmar RC är på plats för att delta i Ironman på Hawaii. Tävlingen anses vara en av världens tuffaste endagstävlingar och startar 18.35 svensk tid.

Jämfört med Ironman i Kalmar beskrivs Ironman i Kona på Hawaii som en betydligt större utmaning. Hårdare strömmar under simningen, hårdare vindar under cyklingen och självklart även högre luftfuktighet och temperatur. Inför årets lopp är prognosen temperaturer upp mot 33 grader Celsius.

Många svenskar på plats

Totalt är det 60 svenskar som rest till Hawaii för att delta i tävlingen och tre av dem är lokala talanger från Kalmar RC. Lars Wänberg tävlar på Hawaii för andra året i rad. Förra året kom han på 22 plats i 65-69-årsklassen. Med sig i år har han dessutom Johan Christiansson och Anders Björlin som båda deltar i Hawaiilloppet för första gången.

– Jag tvekade aldrig när jag fick chansen. Att tävla på Hawaii är en dröm som jag har haft sedan länge, säger Anders Björlin till Barometern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.