Se klippet för att följa med i förberedelserna inför morgondagen. Foto: SVT/Frida Lindhe

Efter sorg och tårar – nu ler köksmästaren på Växjökrogen igen

Uppdaterad
Publicerad

Från och med onsdagen tas de sista restriktionerna som finns på serveringsställen bort. På restaurangen och baren Kafé de luxe i Växjö pågår förberedelserna inför detta för fullt.

– Jag förväntar mig kaos i positiv anda, säger köksmästaren Gustav Hector.

När SVT träffade Gustav Hector på juldagen 2020 var tårarna inte långt borta. Verksamheten stod stilla och personalen hade tvingats stanna hemma.

Idag är det en leende Hector. I morgon tas de sista restriktionerna som finns på serveringsställen bort, och krogen fyller på med personal igen. Inga mer avstånd mellan sällskap, och dans på barer tillåts.

45 nyanställningar på kort tid

Och framförallt kan man börja anställa personal igen. Innan pandemin startade hade de som mest 70 anställda, när det var som värst var det bara 16.

– Vi har fått anställa ungefär 45 personer till på kort tid, och om det blir helt crazy får vi nog anställa ett gäng till, säger Gustav Hector.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.