Krögaren Martin Bergwall Nilsson berättar hur de förbereder sig inför imorgondagen när de flesta restriktionerna hävs. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson

Fullt ös på Kalmarkrogen: ”Nu har vi för mycket att göra”

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon tas de flesta restriktionerna bort i landet. Vi har besökt en av barerna i Kalmar, där man förbereder sig för fullt inför morgondagen.

– Det känns overkligt, man försöker minnas hur det var då, innan corona, säger krögaren Martin Bergwall Nilsson. 

Efter ett och halvt år med coronarestriktioner är det nu dags för restauranger och barer att släppa in fullt med folk igen. Martin Bergwall Nilsson äger flera restauranger och barer i Kalmar och Borgholm.

SVT träffade honom när han höll på att förbereda dansgolvet och baren för fester inför imorgondagen.

– Vi säkerställer all utrustning som har varit nedstängd i ett och halvt år. Vi provtrycker högtalare , vi provtrycker DJ-utrustning, vi dammar av våra bartenders så att de får speeda upp och testa hur det är att göra drinkar igen.

– Innan gnällde vi för att vi hade för lite att göra, nu gnäller vi för att vi har för mycket att göra, säger Martin Bergwall Nilsson..

I videon berättar han mer om hur de förbereder sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.