Båda offer och misstänkt förövare är elever på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Inblandade i mordförsöket i Oskarshamn är elever på skolan

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-årige man som under torsdagen hittades skärskadad vid Oscarsgymnasiet i Oskarshamn har fått lämna sjukhuset. Både han och 17-åringen, som sitter anhållen misstänkt för mordförsök, är elever på skolan.

– Vi håller på och jobbar för fullt med vittnen och att säkra bevisning och husrannsakan. Än så länge är vi inte helt på det klara med vad som lett fram till händelsen, säger Magnus Argus, åklagare.

Det var vid lunchtid på torsdagen som polisen larmades till Oscarsgymnasiet. En 18-årig man hittades skärskadad utomhus på Stengatan i anslutning till skolan. Mannen fördes till Västerviks sjukhus men har kunnat lämna sjukhuset under dagen.

Oskarshamn

Fler misstänkta gärningmän

I samband med händelsen greps en 17-årig man. Han anhölls senare misstänkt för försök till mord.

– Vi söker efter flera misstänkta gärningsmän och eftersom vi ännu inte är klara med skadedokumentationen kan jag inte säga vilket eventuellt vapen som ska ha använts.

Senast på söndag ska den anhållne mannen begäras häktad eller släppas på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet