Genrebild. Foto: SVT Arkiv

Inbrottsvåg i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot måndagen har ett flertal restauranger i Västervik blivit utsatta för inbrott eller försök till inbrott. Det är oklart om det finns något samband mellan inbrotten.

Det är ett flertal restauranger i Västervik som har blivit utsatta för inbrott eller försök till inbrott under natten mot måndagen. Det är oklart om det finns något samband mellan inbrotten.

Inbrottslarm utlöstes

Klockan halv tre utlöstes ett inbrottslarm till en restaurang på Folkparksvägen. Polis och väktare skickades till platsen och övervakningsfilmen visar hur en person tagit sig in genom ett fönster. Det är oklart om något är stulet.

Vittne såg två män med kofot

Strax efter klockan tre såg ett vittne två personer med kofot springa vid Stora torget. En polispatrull kallades till platsen. Det kan senare konstateras att det har skett ett inbrottsförsök på en restaurang på Torggatan, då en dörr brutits upp. Det är oklart om något är stulet.

Dörrar uppbrutna vid restaurang

Vid halv fem upptäckte ett vittne två uppbrutna dörrar vid en restaurang på Slottsholmsvägen. Det är oklart om något är stulet.

Spritkartonger utanför restaurang

Strax efter klockan fem upptäckte ett vittne ett flertal spritkartonger utanför en restaurang på Strömspromenaden. Vittnet observerade även ett fordon som backat upp mot restaurangen och sedan lämnat platsen. I nuläget meddelar polisen att det är oklart om det gäller ett inbrott eller inte då ägaren inte gått att kontakta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.